Våra traditioner

Höst

Skördelunch: Vi äter det som finns att skörda från vårt trädgårdsland, bland annat potatis, morötter, rödbetor, persilja!

Skördefest: Firas i början av oktober. Vi bjuder in föräldrar, släktingar och familjer som slutat hos oss till drop-in en eftermiddag. Barnen uppträder och sedan kan man köpa kaffe, saft och äppelkaka i vårt café. Vi har försäljning av till exempel saft, sylt, knäckäpplen och konsthantverk. Av pengarna vi får in går hälften till vårt fadderbarn och den andra hälften till vår gemensamma utflykt varje vår.


Oktoberloppet: Vi springer ett lopp på ängen, runt en snitslad bana.


Kura Gryning: Vi har en sagostund vid elden i mitten av november. ”Kura skymning” är en tradition
på Bibliotek i Norden och de uppmanar skolor och förskolor att göra likadant.

Vår

Påsklunch: Vi firar påsken med påskteater och påsklunch!


Gemensam utflykt: I slutet av maj hyr vi hyr en buss och åker på heldagsutflykt alla tillsammans, ofta
till något vackert friluftsområde som Tyresta eller Lida.

Vinter

Ljusfest: Fredagen innan första advent har vi ljusfest! Barnen har fått pyssla ihop varsin ljusstake. På ljusfesten tänder vi alla ljusen och samlas runt dem och sjunger adventssånger. Sedan fikar vi tillsammans.


Lucia: Vi går ett luciatåg utomhus i dungen på eftermiddagen. Föräldrar och släktingar är så välkomna att titta, lyssna och dricka glögg och äta pepparkakor.


Nissefest och jullunch: Strax före jul samlas vi i dungen och ser på teater som barn eller pedagoger spelar. Sedan dansar vi kring granen och äter julbord.


Julgransplundring: Vi dansar ut julen, plundrar granen, leker lekar och fiskar fiskdamm.


Hasalopp/Skrinnalopp: Skid- eller skridskolopp på ängen eller isen, beroende på snö- och istillgång.

Sommar

Sommarfest: Vi klär midsommarstången på gården och bjuder in föräldrar att vara med och dansa runt stången. Sedan fikar vi tillsammans utomhus och firar in sommaren!

© I Ur och Skur Grodan